"Ik voel me enorm betrokken bij deze organisatie"

Annejette is Specialist Brand, Transport & Aansprakelijkheid

Mijn naam is Annejette Suk, ik ben werkzaam op de afdeling Risico Management in de rol als Specialist Brand, Transport & Aansprakelijkheid. Daarnaast ben ik ook voorzitter van Jong Schouten Zekerheid.

Hoe lang ik al bij Schouten Zekerheid werk? Eigenlijk al sinds 2016, toen liep ik hier namelijk stage. Daarna heb ik een aantal mooie reizen gemaakt en in 2018 heb ik besloten om bij Schouten Zekerheid te blijven in plaats van voltijd te gaan studeren. Dat had ook te maken met de doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie. Ik wilde namelijk nog wel graag doorstuderen en Schouten Zekerheid dacht graag met mij mee over hoe ik dit kon combineren met mijn werk. Inmiddels zit ik alweer in mijn laatste studiejaar en ben ik drie functies verder. Ik voel mij enorm betrokken bij deze organisatie.

Wat het intermediair zo leuk maakt? De branche biedt veel mogelijkheden om door te groeien of te specialiseren binnen een bepaald onderwerp. Daarnaast is het een branche die wel wat vernieuwing kan gebruiken. Dus als je graag bezig wilt zijn met innovatie en digitalisatie, dan is er binnen de verzekeringsbranche nog genoeg uitdaging. Als sluiter ben je ook elke dag bezig met de nieuwe ontwikkelingen in de branche. Bijvoorbeeld de energietransitie die nieuwe verzekeringsvraagstukken met zich meebrengt, of de veranderingen die we zien in het klimaat.

Het is natuurlijk nergens in de branche zo leuk als bij Schouten Zekerheid. Ik heb hele fijne collega’s waar ik mee samenwerk en waar ik elke dag enorm veel van leer. Er heerst bij ons op de afdeling Risico Management écht een teamgevoel en dat vind ik heel fijn. Daarnaast is het prettig dat de lijnen met het management en directie kort zijn en je (bijna) altijd bij hen langs kan voor een kop koffie. Dat maakt dat je je hier allesbehalve een nummertje voelt. Collega’s, management en directie willen met je meedenken en zijn bereid om in je te investeren.

Maar niet alleen qua werksfeer is het leuk, er worden ook geregeld leuke uitjes en evenementen georganiseerd. Zo blijven we met alle collega’s betrokken en heerst er echt een familiaire sfeer. Voor de medewerkers onder 35 jaar is er Jong Schouten Zekerheid. Vanuit Jong Schouten Zekerheid worden onder andere trainingen, borrels en netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast denkt Jong Schouten Zekerheid graag met de directie mee over situaties die spelen in de praktijk.