“Als stagiaire ben ik nooit behandeld als stagiaire”

Chavon is Coördinator Marketing Operatie & Events

Mijn naam is Chavon de Ruijter en ik woon in Rotterdam. In mijn tweede jaar van de opleiding Communicatie werd ik als student gekoppeld aan twee bedrijven voor een meeloopdag. Ik was ingeloot bij Transavia en bij Schouten Zekerheid. De eerste dag bij Transavia was echt geweldig, ze boden me direct een stageplek aan en thuis vertelde ik dat Schouten Zekerheid dit niet zou kunnen overtreffen. De dag daarna kwam ik bij Schouten Zekerheid. Het moment dat ik binnenstapte, voelde als een warm bad. De sfeer, de mensen... echt alles was positief (en nee, ik overdrijf nu echt niet). En geloof het of niet: ik heb na deze dag het aanbod bij Transavia afgeslagen en ben ingegaan op het stage-aanbod van Schouten Zekerheid. Daarna ben als werkstudent gebleven, afgestudeerd, als Junior begonnen, doorgegroeid en inmiddels werkzaam als Coördinator Marketing Operatie & Events.

Het leukste aan werken bij Schouten Zekerheid? Mijn team! Echt op nummer 1. Mijn collega’s spreek ik dagelijks (of ik nu thuis werk of op kantoor). We zijn echt een heel hecht team en dat maakt het werken bij Schouten Zekerheid echt heel fijn. Ook als stagiaire ben ik nooit behandeld als stagiaire (geen koffie hoeven halen of hele dag kopiëren). Maar ook de mogelijkheden binnen de organisatie zijn heel fijn: er is gelegenheid om te groeien, te leren, te studeren en alles is bespreekbaar.

Schouten Zekerheid is als werkgever enorm betrokken. Vooral in de coronatijd heb ik gemerkt dat ze je niet behandelen als nummertje. Voorbeeld hiervan is het thuis langsbrengen van de kerstpakketten door de directie tijdens de lockdown (uiteraard coronaproof). Maar ook het vitaliteitsteam dat zich inzet om medewerkers te motiveren actief aan de slag te gaan met hun eigen gezondheid en vitaliteit. Dit past goed bij mij als persoon, hierdoor voel ik mij persoonlijk ook nog meer betrokken bij het bedrijf.

Daarnaast vind ik het prettig dat er in het bedrijf korte lijntjes zijn. De MT-leden kennen je bij naam, werken vaak ‘gewoon’ op een afdeling tussen de collega’s en je kan als medewerker gelijk op een directeur afstappen of bellen als je een vraag hebt. Dus geen gedoe met via-via mailen en dagen wachten op een antwoord, maar gewoon lekker laagdrempelig en no-nonsense. Zoals past bij onze Rotterdamse organisatie.