“Er zijn zoveel mogelijkheden om je kennis te verbreden en carrière te maken"

Frenk is Senior Projectleider Bedrijfsprocessen

Mijn naam is Frenk de Jong en ruim 25 jaar geleden ben ik bij Schouten Zekerheid gaan werken. Ik kende Schouten Zekerheid vanuit mijn toenmalige functie bij een grote verzekeraar. Ik wilde overstappen naar een andere werkgever omdat ik meer direct met klanten wilde werken en mijn kennis wilde verbreden. Bij een verzekeraar focus je vaak
op één specifiek onderwerp, bij een makelaar is vaak bredere kennis vereist. Destijds heb ik met een aantal makelaars gesproken. Wat mij in de gespreken met Schouten Zekerheid enorm aansprak was de Rotterdamse mentaliteit, dat het bedrijf redelijk groot was maar toch goed te overzien en vooral de duidelijke visie die men toen al had. Verder was het goed bereikbaar – ook belangrijk.

Het was op zichzelf geen bewuste keuze om in deze branche te gaan werken. Na mijn middelbare school en dienstplicht zocht ik een beroep/werkgever waar ik on the job een vak kon leren. Bij een verzekeraar kon ik een traineeship doen en dat beviel prima. Wel veel studeren (eigenlijk nog steeds) maar enorm boeiend. Er zijn veel richtingen binnen ons vak mogelijk bleek al snel. Ik ben begonnen op de schadeafdeling, daarna heb ik veel verschillende rollen gehad: acceptant, specialist mobiliteit en particulier, mkb verzuim en schade, marketing, teamleider zakelijk schade, manager IT, productowner data en product owner backoffice. Dat is ook het mooie van werken bij Schouten Zekerheid, er ontstaan zoveel mogelijkheden om je kennis te verbreden en carrière te maken.

Ik ken Schouten Zekerheid als een zeer loyale werkgever die ook in mindere tijden voor je klaar staat. Er wordt veel van je verwacht: hard werken, veel kennis vergaren, het beste willen bereiken, maar je krijgt er zeker veel voor terug. Het is een familiebedrijf en we zorgen ook op die manier voor elkaar, zo voel ik dat. Maar je moet wel in de familie passen en het komt niet allemaal vanzelf, je moet er wel iets voor doen. Loyaliteit wordt ook van medewerkers verwacht.

Mijn ambitie is vooral iedere dag met plezier mijn werk te doen, iedere dag alles een beetje beter maken. In teamverband problemen oplossen en mooie dingen maken. Nieuwe dingen leren hoort daar ook bij. Schouten Zekerheid is leuk om voor te werken omdat het een echt familiebedrijf is, succesvol is, Rotterdams is, mooie klanten heeft, zeer dynamisch is, uitdagingen oppakt én goed zorgt voor de werknemers.