"Er is altijd plek voor goede, leuke mensen"

Jaco is Adviseur Beroepsaansprakelijkheid

Mijn naam is Jaco Menne en ik woon met mijn vrouw en twee dochters in Rotterdam. Ik ben bij Schouten Zekerheid werkzaam als Adviseur Beroepsaansprakelijkheid.

Waarom de verzekeringsbranche? Waarom niet, zou ik zeggen. Klanten vragen je bij ontwikkelingen in hun onderneming snel om advies om bij die ontwikkeling de juiste (verzekerings)oplossing te bedenken. Dat geeft mij energie, dat je een relatie kunt helpen zodat hij zich kan focussen op z’n eigen business. Het leukste aan mijn functie is dat je steeds weer in de keuken van en ander bedrijf mag kijken. Hoe gaan ze te werk, doen ze dat goed en wat kunnen wij daar van leren. Elke dag kom je weer met een leuk verhaal thuis.

Hiervoor werkte ik bij verschillende verzekeraars als specialist en underwriter voor aansprakelijkheid. Schouten Zekerheid was en is een klant van mijn vorige werkgever. Ik vond het altijd overkomen als een energieke en sympathieke organisatie. En dat klopte. Er is altijd plek voor goede, leuke mensen. Als je een plan hebt en je gelooft daarin, dan is er van alles mogelijk. Bij Schouten Zekerheid geloven we dat je met goed verstand en opgestroopte mouwen een heel eind kunt komen. Dat is een mentaliteit die mij wel aan staat. Iedereen heeft zijn eigen kracht en samen helpen we elkaar naar een nieuw niveau. En daar mag ook best wel bij gelachen worden.

Je krijgt veel vrijheid om zelf je dingen te regelen. De basis is er al en we proberen van elkaar te leren. Zo zijn mijn ambities om van algemene kennis naar steeds specialistische kennis te gaan. In een steeds digitalere toekomst, zal er ook juist vraag bestaan naar specialistische kennis. Schouten Zekerheid combineert een zeer hoge digitale lat met specialistische kennis. Een hele fijne omgeving om in te werken en alle ruimte om mijn ambities waar te maken.

Verder is er altijd wat te doen, voor, tijdens of na je werk. Borrel, feestje, hardloopwedstrijd, voetbalwedstrijd, samen lunchen, uitje met je team. Maar ook stimulans om verder te leren en ontwikkelen, je netwerk uit te breiden en naar (kennis)bijeenkomsten te gaan.