“Échte Zekerheid voor iedereen is zeker niet alleen een slogan”

Gerrit is Specialist Affinity Groups

Ik ben Gerrit Bastiaan de Jong, 36 jaar en woonachtig in de Hoeksche Waard. Ik werk ruim 3 jaar met veel plezier bij Schouten Zekerheid, waarvan nu 6 maanden bij Affinity Groups. Gek genoeg was mijn auto hier al 15 jaar verzekerd voordat ik daadwerkelijk een beeld had van wat Schouten Zekerheid nu echt inhield. Na een heroverweging van mijn loopbaanpad, kwam Schouten Zekerheid als werkgever terloops te sprake. Echter werd ik er toen op gewezen dat ik daar bij de start wel écht mijn Wft’s diende te hebben. Die ben ik toen gaan halen en zodoende kwamen er een gesprek en een startersfunctie bij de afdeling Particulieren.

Waarom de carrierèswitch naar de verzekeringsbranche? Omdat het een groeiende branche is met veel perspectieven. Bij de banken zie je toch een continue krimp qua personeel, dat je verplicht elke paar jaar opnieuw moet solliciteren op je huidige functie. Ik zie dat bij ons niet gebeuren. Ook komen er hier dagelijks weer nieuwe vraagstukken bij. Er valt dus ook nog super veel te leren.

Leuk bij deze verzekeringsmakelaar is dat we met een divers palet aan collega’s, toch één team zijn. Samen die strijd tegen de klok om tóch nog zoveel mogelijk te doen tijdens een werkdag, in plaats van het na de lunch al te gaan aftellen totdat je weer mag afsluiten. Elke werkdag sluit ik met een voldaan gevoel af.

Vergeleken met andere werkgevers zijn (rand)zaken bij Schouten Zekerheid gewoon goed op orde. Heb je een IT-probleem dan kijkt er binnen een uur (op afstand) even iemand mee, in plaats van dat je ergens nog dagen aan zit te ergeren en dat het je onnodig veel tijd kost. De vrijheid om te kiezen of je thuis wilt werken of op kantoor. Échte Zekerheid voor iedereen is niet alleen een slogan: de mogelijkheid voor een vast contract, een 13e maand, premievrij pensioen en de loyaliteit naar medewerkers geven een stuk persoonlijke zekerheid. Dat maakt Schouten Zekerheid zelfs in tijden van arbeidskrapte, een fijne werkgever.